
Unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, scorțișoara era utilizată în Egiptul Antic, în scopuri terapeutice și culinare, valoarea acesteia fiind atât de mare, încât era considerată mai prețioasă ca aurul.
De asemenea, scorțișoara este menționată într-una dintre primele cărți despre medicina botanică, descoperită în China și datată în jur de 2.700 î.Hr. De-a lungul istoriei, scorțișoara și-a păstrat popularitatea și era unul dintre cele mai cunoscute și folosite condimente din Evul Mediu. Datorită popularității și beneficiilor, era unul dintre bunurile cele mai tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.
Scorțișoara este adesea asociată cu rețete de deserturi și dulciuri, dar putea face mai mult decât să vă trezească papilele gustative.
Acest condiment este grozav pentru metabolism, deoarece necesită mai multă energie decât alte alimente pentru a fi procesate, astfel încât metabolismul tău se accelerează atunci când îl mănânci. Faceți mai multe rețete care necesită scorțișoară sau pur și simplu adăugați-o la băuturi precum cafeaua pentru un plus de aromă și beneficii de stimulare a metabolismului.
Un nou studiu relevă că, un consum de produse cu scorțișoară poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și a învățării și poate reduce, de asemenea, unele simptome ale anxietății. Condimentul poate ajuta la stimularea funcției sistemului imunitar.
Majoritatea studiilor au raportat că scorțișoara ar putea fi utilă pentru prevenirea și reducerea afectării funcției cognitive.
Scorțișoara este un condiment disponibil pe scară largă, cu o gamă largă de beneficii care stimulează creierul. Consumul de scorțișoară în mod regulat poate ajuta la creșterea memoriei, a vigilenței mentale și a sentimentelor de bunăstare prin crearea unor modificări ale chimiei creierului.
Oamenii de știință au identificat 40 de studii care s-au concentrat pe beneficiile consumului de scorțișoară pentru învățare și memorie. Din acestea, 33 au fost conduse in vivo, iar 5 au fost conduse in vitro. Ultimele două au fost studii clinice. Cele mai multe dintre studiile selectate au arătat un efect pozitiv al consumului de scorțișoară asupra învățării și memoriei.
Cercetătorii au constatat că scorțișoara și componentele sale, inclusiv acidul cinamic, eugenolul și cinnamaldehida, au avut un efect pozitiv asupra funcției cognitive. În urma studiilor, cercetătorii au descoperit că adăugarea cinamaldehidei sau a scorțișoarei în mediul celular a crescut viabilitatea celulară, reducând în același timp agregarea Tau și amiloid-beta asociate bolii Alzheimer. Cele două studii clinice s-au axat pe consumul de scorțișoară la adulții tineri și la adulții prediabetici cu vârsta sub 60 de ani.
Scorțișoara ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de inflamație din organism și la reglarea hormonilor de stres. Menținerea inflamației la distanță poate face minuni pentru sănătatea creierului dvs., deoarece inflamația din creier poate duce la, și exacerba probleme precum depresia, pierderea memoriei și multe altele. Din acest motiv, efectele antiinflamatoare ale scorțișoarei, împreună cu reglarea hormonilor de stres pe care o oferă, o fac o opțiune excelentă pentru a vă menține sănătatea mentală și cognitivă generală în formă maximă.
Scorțișoara conține o serie de antioxidanți precum flavonoide, acid fenolic și polifenoli, care protejează corpul de stresul oxidativ și efectele nocive ale radicalilor liberi.
Cu un conținut ridicat de antioxidanți, scorțișoara scade riscul apariției bolilor de inimă, a tulburărilor psihice sau a cancerului. Este benefică și în tratarea durerilor, a febrei musculare și poate ameliora inflamațiile.Compușii din scorțișoară activează proteinele neuroprotectoare, care protejează funcțiile cognitive și celulele creierului împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.
Așadar, scorțișoara este unul dintre condimentele cele mai delicioase și sănătoase de pe planetă.
Scorțișoara poate fi adăugată cu ușurință în cafea și alte băuturi sau pur și simplu stropită pe boluri cu iaurt sau fulgi de ovăz. De asemenea, poate fi încorporat în diverse rețete, cum ar fi smoothie-uri și clătite sau salate ca un condiment.
Încorporând acest ingredient sănătos, dar gustos, în dieta ta zilnică, vei observa în curând o îmbunătățire a clarității mentale și a echilibrului general al dispoziției.
Sursa: shefinds.com