Tumorile canceroase distruse rapid de un fruct

Oamenii de știință au reușit să distrugă tumorile canceroase folosind un medicament experimental derivat din semințele fructelor „blushwood” ce provin dintr-un arbore din pădurile tropicale situate în nordul Queenslandului, Australia.

Compusul, denumit EBC-46 și numit tehnic tigilanol tiglat care se găsește în semințele dure din interiorul fructului, surprinde atât prin puterea și eficiența sa, cât și prin rapiditatea cu care acționează la nivel celular. Această substanță, trecută printr-un proces de purificare complicată, începe să lucreze în 5 minute de la administrare, făcând ca melanomul și tumorile canceroase să dispară în doar câteva zile.

O singură injecție a medicamentului direct în modelele de melanom din laborator, precum și în cancerele de cap, gât și colon la animale, a distrus tumorile pe termen lung în mai mult de 70% din cazuri, a declarat autorul principal al studiului, dr. Glen. Boyle . Extrem de surprinzătoare este viteza cu care apare vindecarea. De regula, sunt necesare mai multe săptămâni pentru vindecarea unei tumori, însă în acest caz vindecarea se produce extrem de rapid.

Procesul de distrugere a tumorilor

Procesul de distrugere a tumorilor este anunțat prin apariția unei colorații roșiatică – violacee ce se manifestă imediat în zona propriu-zisă a tumorii, și care poate fi observată în general, în termen de cinci minute de la injectare. A doua zi tumora devine neagră, iar câteva zile mai târziu poate dispărea sau poate cădea de la sine, în funcție de localizarea inițială.

Excizia chirurgicală și radiațiile ionizante

Excizia chirurgicală și radiațiile ionizante ale zonelor afectate au fost pilonul de bază pentru tratamentul pacienților cu cancer de zeci de ani. Deși adesea eficace, eficacitatea acestor tratamente poate fi limitată de diverși factori, inclusiv starea pacientului, proximitatea țesuturilor vitale adiacente, inaccesibilitatea tumorii și intoleranța țesutului normal pentru cursuri repetate de tratament.

Tratamentul intratumoral

În unele dintre aceste cazuri, tratamentul intratumoral poate fi mai adecvat, mai ales atunci când intervenția chirurgicală nu este posibilă. Prin urmare, au existat multe încercări de a oferi terapii localizate, cum ar fi injectarea de agenți anticancerigeni și implanturi letale , urmărind ameliorarea sau chiar vindecarea.

Tratamentul intratumoral poate avea avantajul de a permite concentrații mult mai mari de medicament la locul tumorii și, potențial, o toxicitate mai mică decât agenții sistemici. Cu toate acestea, un factor limitativ pentru o utilizare mai mare a tratamentelor intratumorale pare a fi lipsa agenților adecvați, mai degrabă decât tehnologiile de livrare.

Nu există dovezi că EBC-46 ar fi eficient pentru a trata cancerele care s-au răspândit în alte părți ale corpului, cunoscute sub numele de cancere metastatice dar cercetatoriii văd în acest medicament o opțiune de tratament pentru persoanele care nu pot fi tratate în nici un alt mod de cancer.

EcoBiotics

Medicamentul este dezvoltat ca produs farmaceutic uman și veterinar prin QBiotics, o subsidiară a companiei care a descoperit medicamentul, numită EcoBiotics.

Compania examinează, de asemenea, potențialul pentru o plantație de blushwood. Dar acest lucru prezintă o serie de probleme. Pentru început, copacii necesită polenizare, ceea ce înseamnă că tipul potrivit de vietăți de polenizare trebuie să fie la îndemână, plus copacii trebuie să fie plantați la densități și distanțe adecvate pentru a ajuta la polenizare. În plus, variațiile sezoniere și climatice afectează copacii, împreună cu agenții patogeni. Pentru o producție durabilă și fiabilă a EBC-46 în cantitățile de care este nevoie, trebuie mers pe calea sintetică, susțin cercetătorii.

Decoperirea acestor fructe a revoluționat lumea medicală, care a dedicat ani întregi cercetărilor compusului absolut incredibil extras din acest fruct, care are capacitatea de a distruge rapid celulele canceroase.

Sursa: theguardian.com

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/