Una foarte simplă și clasică: piatra Ponce.
Se găsește în marile magazine, dar și în magazinele de profil. Este o piatră naturală cu care masăm călcâiele.
Cum procedăm? În primul rând, înmuiem bine picioarele în apă caldă cu puțin săpun, sare de baie, o linguriță bicarbonat de sodiu și o linguriță de cremă. Toate se dizolvă în apa respectivă. Apa trebuie să fie fierbinte, la limita superioară a suportabilității. Înmuiați picioarele timp de o jumătate de oră, după care scoateți picioarele, luați piatra ponce și frecați toate zonele cu depuneri, pentru a îndepărta stratul de celule moarte. Țineți cont că trebuie să frecați bine.
*
După aceea, luați orice cremă de gălbenele din comerț, în care adăugați o fiolă de vitamina A. Aplicați din belșug și masați pe toată talpa piciorului și pe partea dorsală a piciorului. Luați o pungă și înfășurați piciorul în ea, pentru a crea un efect de saună, timp de o oră, dacă timpul vă permite.
*
Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână, de exemplu, de trei ori pe săptămână. Veți observa că în maximum două săptămâni, problema călcâielor se va rezolva. Nu vă recomandăm cremele cu uree, cu aspirină sau cu alte ingrediente-minune.