Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a rezista la diverși factori interni și/sau externi. Un sistem imunitar bun este foarte important atât la copii, cât și la adulți. Acesta se mentine printr-un stil de viată sănătos, un somn odihnitor, exerciții fizice regulate – care reduc stresul, o alimentație sănătoasă si echilibrată, din care nu trebuie sa lipsească fructele și legumele proaspete, ele fiind cele care aduc cel mai mare aport de vitamine si minerale necesare unei imunități bune.
“Un organism cu un sistem imunitar scăzut are deficit de vitamine și minerale. Corectarea lipsei acestora se face atât prin consum de alimente bogate în acești nutrienți, dar și prin administrarea de vitamina C, D3 și Zinc, în funcție de vârsta pe care o avem fiecare”, recomandă dr. Steliana Maria Dolana, medic specialist Medicină de Familie.
De asemenea, trebuie să avem grijă de greutatea noastră, de igiena mâinilor. Consumul de tutun și alcool influențează negativ imunitatea organismului, de aceea, se recomandă renunțarea la fumat și consumul moderat de alcool.