Rolul Nitrilosidelor în Prevenirea Cancerului: O Analiză a Dovezilor și Implicațiilor

Importanța Nitrilosidelor în Lupta împotriva Cancerului

Într-o eră în care alimentația modernă este dominată de produse procesate și lipsite de substanțe nutritive esențiale, nitrilosidele au devenit un subiect de interes crescând în ceea ce privește prevenirea cancerului. Acești compuși naturali, prezenți într-o varietate de alimente, au fost studiați pentru potențialul lor de a contracara incidența crescută a cancerului în societatea contemporană.

Se observă că în ultimii 50 de ani, hrana care furniza vitamina naturală B17 a fost diminuată sau înlocuită de alimente sărace în B17 sau nitriloside. Tot în această perioadă, incidența cancerului a crescut treptat. Nitrilosidele sunt compuși naturali care se regăsesc în peste 1200 de plante din toată lumea. Și, mai ales în semințele de piersică, prune, caise, cireșe, nectarine și în migdale, precum și în porumb, mei, semințe de mere și in, dar și în alte vegetale.

Teoria Nitrilosidelor și Implicațiile Sale

În 1952, doctorul Ernst T. Krebs Jr., un biochimist american din San Francisco a răspândit teoria conform căreia cancerul, la fel ca pelagra sau scorbutul, nu este cauzat de virusuri, bacterii sau toxine misterioase. Aceste boli apar ca urmare a unor deficiențe în alimentația modernă, și anume a carenței unei substanțe esențiale care face parte din grupul nitrilosidelor. Nitrilosidele se găsesc din abundență în natură, în orice colț al lumii.

Sunt prezente mai ales în semințele fructelor. Dar și în plante ierboase, porumb, sorg, mei, manioc, semințe de in, migdale amare și multe altele care au cam dispărut din alimentația modernă.

Evidențele Observaționale și Implicațiile Lor

O boală cronică este una care nu trece de obicei de la sine. O boală metabolică, pe de altă parte, evoluează în organism și nu este contagioasă. Cancerul așadar, este definit drept o boală cronică metabolică.

Doctorul Ernst T. Krebs Jr. a evidențiat faptul că, în întreaga istorie medicală nu a existat nicio boală cronică metabolică pentru care să existe vindecare sau prevenție prin medicamente sau chirurgie. În toate cazurile cunoscute, soluția a reprezentat-o alimentația.

Nutriția a devenit astfel un punct important de direcționare a cercetărilor oncologice.

Reevaluarea Dieta și Prevenția Cancerului

Aceste constatări au determinat o reevaluare a importanței dietei în prevenția și gestionarea cancerului. Nutriția a devenit un punct focal al cercetărilor oncologice. Iar adoptarea unei diete bogate în alimente naturale și bogate în nitriloside a devenit o strategie cheie în lupta împotriva cancerului.

Înainte însă de a intra în partea tehnică a teoriei doctorului Krebs, vom trece în revistă și alte indicii care conduc la aceeași concluzie. De exemplu, animalele domestice sau cele de companie caută să consume adesea anumite ierburi, deși sunt bine hrănite. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când animalul nu se simte bine.

Foarte interesant este faptul că animalele aleg din instinct ierburi precum costreiul, sorgul și altele, bogate în nitriloside, care includ și vitamina B17. Când primesc o piersică sau o caisă proaspătă, maimuțele de la grădina zoologică înlătură cu grijă pulpa dulce, sparg sâmburele și mănâncă miezul din acesta. Fac acest lucru din instinct, deși nu au mai consumat niciodată înainte un astfel de fruct. Miezul acestor sâmburi reprezintă sursa naturală cea mai concentrată de nitriloside.

Mari consumatori de Nitrilosidele

Un alt exemplu este cel al urșilor sălbatici, care sunt mari consumatori de nitriloside. Nu numai că sunt căutători și consumatori de fructe de pădure, bogate în nitriloside, dar și când vânează erbivore mici, trec din instinct peste masa musculară a acestora și devorează mai întâi viscerele, unde se află organele interne și stomacul, pline cu iarbă bogată în nitriloside. Animalelor sălbatice din captivitate, pe de altă parte, le este rareori permis să consume alimentația lor naturală. La grădina zoologică din San Diego, de exemplu, dieta obișnuită a urșilor este complet lipsită de nitriloside. Cu toate că este adecvată ca porții și nutritivă din alte puncte de vedere. Așa se face că în șase ani, cinci urși au murit aici de cancer într-un singur bârlog.

Un alt argument de necombătut este faptul că niciun animal din cele ucise prin vânătoare nu prezintă cancer. Animalele ajung să sufere de cancer numai când sunt domesticite de către om, fiind obligate astfel să consume hrana și resturile de la masă ale acestuia.

Nici un animal ucis prin vînătoare nu prezintă cancer!

Există mai multe popoare în toată lumea cu trăsături asemănătoare: abhazii de la Marea Neagră, indienii Hopi și Navajo din America de Nord. Sau anumite populații indigene din America și Africa de Sud. Hunzii din masivul munților Himalaya (pentru care alimentul cel mai de preț este miezul sâmburelui de caisă) și eschimoșii, nu cunosc boala numită cancer. Regimul alimentar tradițional al acestora este foarte bogat în nitriloside pe care și le iau din carnea de caribu și a altor animale erbivore pe care le consumă.

Toate aceste popoare au în comun faptul că incidența redusă a cancerului este direct proporțională cu cantitatea de nitriloside, respectiv vitamina B17, din alimentația lor tradițională. 

Concluzie și Recomandări

În lumina acestor dovezi, este esențial să conștientizăm rolul crucial al nitrilosidelor în prevenirea cancerului. Și ets important să luăm în considerare ajustarea dietei noastre pentru a include surse naturale de acești compuși. Împărtășirea acestor informații și promovarea unei alimentații sănătoase și echilibrate pot contribui la reducerea incidenței cancerului în societatea noastră contemporană.

P.S. Știai că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc îți poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face îți poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Află mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/