Cu toate că usturoiul este o plantă comestibilă foarte iubită și folosită în alimentație, mai puțin cunoscute sunt efectele adverse pe care acesta le are. Halena (gura urât mirositoare) și durerile de stomac sunt cele mai cunoscute.

Dar și dificultatea de digestie poate fi un disconfort după consumul usturoiului.

Mai puțin cunoscut, însă, este faptul că acesta nu trebuie să fie consumat înainte să facem o operație întrucât influențează coagularea sângelui.

Efecte adverse

Usturoiul poate duce la reacții alergice, cea mai des întâlnită formă fiind alergia cutanată, urticaria generalizată. Se poate ajunge chiar și la șoc anafilactic.

Au fost întâlnite multe cazuri de persoane care s-au prezentat la spital cu arsuri ale pielii, provocate de usturoi.

Un lucru puțin cunoscut, este faptul că un consum ridicat al acestei plante comestibile este toxic pentru inimă, ficat și rinichi.

Interacțiunea cu medicamente care se consumă zilnic poate fi o problemă gravă

În combinație cu medicamentele pentru fluidizarea sângelui, usturoiul are efect nedorit. Există risc crescut de sângerare intensă. Totodată, acesta reduce efectele medicamentelor anti-HIV.

De asemenea, există studii care au arătat că usturoiul nu are efecte dovedite de eliminare a microbilor.

Alte interacțiuni

Un lucru interesant legat de usturoi este faptul că acesta influențează gustul laptelui matern, bebelușul putând astfel refuza sânul.

Un efect advers necunoscut este faptul că usturoiul crește pofta de mâncare. În urma unui studiu la care au participat două grupuri de pacienți, unuia dintre grupuri i-a fost administrat placebo. În grupul care a primit suplimente pe bază de usturoi s-a observat că persoanelor le-a crescut apetitul.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/