Ne naștem cu un anumit număr de foliculi piloși. Un păr sănătos înseamnă sănătate, la fel și unghiile sănătoase. Pe măsură ce înaintăm în vârstă părul devine casant, friabil, se albește. Soluții pentru regenerarea părului sunt acum la îndemâna tuturor, însă nu toate generează și rezultatele dorite. Astăzi găsim în farmacii tot felul de soluții chimice pentru un păr bogat, soluții care promit soarele și luna. Există și pastile, produse în sine, tipuri de gaz pentru regenerarea foliculului pilos.  Din toată constelația de produse pentru regenerarea părului trebuie avut grijă ce alegem să folosim, întrucât unele pot face mai mult rău decât bine.

Orice îngrijire pornește de la oxigenarea firului de păr. Această oxigenare se face prin intermediul unei perieri zilnice, cu o perie de lemn, timp de zece minute, de două ori pe zi. Această periere înseamnă revascularizarea scalpului, oxigenarea rădăcinii firului de păr.
Mai jos urmează să detaliem trei dintre soluțiile încercate care chiar funcționează.

1. Rădăcină de brusture și salvie

Rețetă

Se ia un pachet de rădăcină de brusture și un pachet de salvie. Ambele pachete se toarnă într-un borcan peste care se toarnă alcool medicinal, 500 ml, până la umplere. Acest mix se lasă zece zile, se lasă la decantat, apoi se fricționează scalpul de două, maxim trei ori pe săptămână.

După prima utilizare nu aruncați plantele rămase, ci reumpleți borcanul cu alcool medicinal, lăsați din nou la macerat, decantați și refolosiți mixul astfel obținut.

2. Semințele de in

Semințele de in sunt utilizate în aproape toate patologiile care au legătură cu tranzitul intestinal. De asemenea sunt utilizate și de către diabetici întrucât scad glicemia. Aceste semințe nu ar trebui să lipsească din hrana zilnică.
Rețetă
– Se pun 50 grame de semințe de in, peste care se adaugă 300ml de apă. Se aduc în punctul de fierbere. Această combinație nu trebuie fiartă foarte mult, ci doar cât să se poată trece prin sită;
– Se obține o gelatină foarte consistentă;
– Se lasă la răcit;
– Cu o parte din acest mix masăm scalpul, iar cu partea care rămâne masăm părul. Părul se desface în șuvițe subțiri și se masează fiecare șuviță în parte;
– Lăsăm 45 de minute și clătim.
Repetăm procedura o dată pe săptămână timp de trei luni. Vom vedea că apar fire noi de păr, colorate, chiar dacă ne aflăm la vârsta la care avem mai mult fire albe decât de culoare.

3. Coacăz indian sau amla

Coacăzul indian sau amla se găsește sub formă de ulei, pudră, ulei esențial. Cel mai ușor de folosit, este pudra.
Rețetă
Luam pudra, facem un mix cu puțină apă.
Masăm scalpul și părul.
Această mască se folosește o dată pe săptămână timp de câteva luni.
Combinația aceasta poate fi folosită și în cazul petelor pigmentare din toamnă și până în iarnă, nu și peste vară când este bine să ne bucurăm prudent de soarele verii.
Pudra aceasta poate fi folosită și la nivelul tenului deoarece are efecte de iluminare și hidratare.
Și nu uitați, toate aceste rețete pentru regenerarea părului necesită răbdare, perseverență și consecvență.
Sursa articolului o găsiți aici.