Pro sau contra telemedicinei?

Telemedicina: Beneficii substanțiale atât pentru pacient, cât și pentru sistemul medical

  • Face îngrijirea medicală mai accesibilă din toate punctele de vedere. Telemedicina te pune in contact cu un medic specialist mai repede decât în cazul unei programări fizice. În plus, se reduce timpul de deplasare până și de la cabinet sau timpul de așteptare la coadă. O varietate mai mare de specialiști devine disponibilă persoanelor care locuiesc în zone izolate. Toate acestea doar cu un telefon sau calculator și la costuri mult reduse.
  • E mai confortabil pentru pacient, care se poate întâlni cu specialistul direct din siguranța propriei case.
  • Nu mai e nevoie de dosare cu fise medicale. Toate informațiile și istoricul pacientului se găsesc într-un singur loc, digital.
  • Monitorizarea pacienților în recuperare sau a celor cu boli cronice devine mai ușoară pentru medic, care își poate astfel consulta pacienții sau să aibă acces la informațiile lor medicale în timp real, de oriunde.

Bineînțeles, există și aspecte de luat în considerare.

  • Există circumstanțe în care un consult fizic este necesar pentru un diagnostic exact. Totuși, statisticile ne arată că peste 70% din totalul consultațiilor medicale, indiferent de specialitate, pot fi efectuate cu ajutorul telemedicinei.
  • Interacțiunea fizică dintre medic și pacient contribuie la crearea sentimentului de încredere și siguranță a pacientului. Din fericire, tehnologia modernă, care dă acces la consultații video de calitate înaltă, suplinește această necesitate.
  • Este necesar un dispozitiv de comunicare (telefon, tabletă sau calculator) și conexiune la internet, atât pentru pacient cât și pentru medic.

Acum că știi care sunt avantajele și dezavantajele, încearcă și tu telemedicina. Alege abonamentul eTELEDOC care ți se potrivește.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/