Telemedicina – soluția care permite medicului să își consulte, diagnosticheze, trateze și monitorizeze pacienții de la distanță, cu ajutorul telefonului, tabletei sau calculatorului. ‍

Ce este telemedicina de urgență?

Am întrebat 2000 de oamenii ce îi nemulțumește la sistemul medical din România. Cele mai frecvente răspunsuri au fost legate de timpul lung de așteptare sau de lipsa specialiștilor în afara orașelor mari.

În ultimii 20 de ani, telemedicina s-a dezvoltat ca răspuns la aceste probleme. eTELEDOC o aduce acum și în România, pentru tine.

Ce este telemedicina?

Telemedicina permite medicului să își consulte, diagnosticheze, trateze și monitorizeze pacienții de la distanță, cu ajutorul telefonului, tabletei sau calculatorului.


Contactul dintre medic și pacient se poate face prin mesaje scrise, apel telefonic sau video. De asemenea, în cadrul sistemelor de telemedicina este inclusă și gestionarea istoricului medical în formă digitală. Asta înseamnă că nu mai este nevoie să mergi la cabinet pentru fișe medicale, rețete sau buletine de analize. Atât tu, cât și medicul aveți acces la acestea direct prin intermediul platformei.

Pentru ce poți folosi un serviciu de telemedicină de urgență?

Chiar și cazurile de urgențe medicale pot fi rezolvate printr-un astfel de serviciu.

Conform statisticilor, în România, 65% dintre toate apelurile la serviciul 112 nu sunt urgențe care pot pune viața în pericol. O parte din ele chiar pot fi rezolvate acasă, sub supravegherea unui medic.

Un serviciu de telemedicina care preia astfel de cazuri scade presiunea pusă pe serviciul de ambulanță și gradul de aglomerație la camerele de gardă.

Poți apela un serviciu de telemedicina de urgență în cazuri precum:

  • Răceli severe
  • Infecții sau probleme respiratorii
  • Febră, în special la bebeluși și copii
  • Dureri abdominale
  • Amețeli
  • Leșin
  • Simptome psihiatrice

Decizia de a face și un consult fizic ar trebui să fie în final a medicului, pentru a se asigura că pacientul primește cea mai bună îngrijire.

În cazurile grave, medicul de la serviciul de telemedicină poate trimite informațiile pacientului direct către medicul de pe ambulanță sau medicul de gardă de la spital, scurtând procesul de triaj. Mai mult, pentru că în cazurile de urgență fiecare secundă contează, medicul de telemedicină poate ghida pacientul sau pe cei din jur până ajunge salvarea.

Vrei să încerci cel mai modern serviciu de telemedicină din România? Abonează-te acum.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/