Include aceste 8 tipuri de alimente în dieta ta, pentru a combate hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială nu este de trecut cu vederea. Aceasta se caracterizează prin valori ale tensiunii >140/90 mmHg.

Simptomele pot include dureri de cap, tulburări vizuale, vertij, dificultăți de respirație sau greață.

Dar nu îți face griji; în multe cazuri, aceasta poate fi ținută sub control de un stil de viață echilibrat. Unul din lucrurile pe care le poți face? Include aceste 8 tipuri de alimente în dieta ta, pentru a combate hipertensiunea arterială:

  1. Citricele. Concentrația mare de acid citric, în special din portocale și grapefruit, contribuie la scăderea hipertensiunii arteriale. De altfel, este indicat ca în cazul medicației anti hipertensivă, consumul de suc de grapefruit să fie moderat și medicul curant să fie anunțat.
  2. Peștele gras, de tip somon sau cod, datorită conținutului crescut de omega 3.
  3. Semințele de dovleac și fistic. Acestea conțin magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid esențial pentru obținerea oxidului nitric, care relaxează vasele sanguine și scade tensiunea arterială.
  4. Fasolea. La rândul ei, conține fibre, magneziu și potasiu, toate acestea contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Nenumărate studii arată că un consum de fasole pe o perioadă determinată a dus la scăderea tensiunii arteriale, atât pentru persoanele hipertensive, cât și normotensive.
  5. Fructele de pădure. Conținutul mare de antioxidanți și antocianine contribuie la creșterea nivelul de oxid nitric, ce relaxează musculatura vasculară și scade presiunea în vasele sanguine.
  6. Morcovii. Consumați cruzi, aceștia sunt bogați în compuși fenolici, care relaxează musculatura vaselor arteriale.
  7. Roșiile. Conțin licopen, care este asociat cu scăderea tensiunii arteriale, dar și cu protecția împotriva bolilor cardiace.
  8. Spanacul și broccoli. Sunt bogate în antioxidanți care scad tensiunea arterială prin relaxarea musculaturii vaselor arteriale.

Te îngrijorează nivelul tensiunii tale arteriale? Cere și părerea unui medic, folosind eTELEDOC!