Cărbunele Activ – Remediu Universal

În trecut, cărbunele activ era unul din remediile ‘universale’. Dar care sunt de fapt beneficiile acestei substanțe?

Sigur ai auzit măcar de cărbunele medicinal, dacă nu cumva chiar l-ai folosit. În trecut, acesta era unul din remediile ‘universale’. Dar care sunt de fapt beneficiile acestei substanțe?

Cum funcționează cărbunele activ?

Cărbunele activ sau cărbunele medicinal este o pulbere neagră, care se obține prin încălzirea la temperaturi foarte mari a unor surse naturale de carbon, de exemplu lemn sau coji de nucă de cocos. Se administrează sub formă de pastile.

Datorită suprafeței poroase, cărbunele activ se leagă de particule diverse, microorganisme, toxine sau gaze. Deoarece cărbunele nu poate fi absorbit de organism, este eliminat, împreună cu toate substanțele absorbite, prin materiile fecale.

La ce se folosește cărbunele activ?

  • Remediu pentru intoxicații sau supradoze

Datorită proprietății sale de absorbție, cărbunele este folosit în camerele de gardă pentru a trata intoxicațiile cu substanțe otrăvitoare sau supradozele de medicamente, cum ar fi analgezicele. Cu cât mai repede este administrat cărbunele, cu atât eficiența este mai mare.

  • Eliminarea gazelor în exces din intestine

Pe lângă substanțele toxice, cărbunele activ poate absorbi și gazele precum CO2, care se formează la nivelul intestinelor. O pastilă de cărbune activ după masă contribuie la reducerea senzației de balonare și disconfort abdominal.

  • Albirea dinților

În ultimii ani, produsele de igienă orală de culoare neagră, conținând cărbune activ, au devenit foarte populare. Motivul este că virușii, bacteriile și placa bacteriană care duc la colorarea dinților se leagă de particulele de cărbune activ.

  • Produse cosmetice

La fel ca în cazul produselor de igienă orală, au apărut numeroase produse cosmetice care au la bază cărbune activ, care absorb praful, murdăria sau toxinele de la nivelul pielii. Datorită suprafeței poroase, acestea pot fi folosite pentru tenul gras și acneic.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/