Colostrul, singurul ser care imunizează natural

Cea mai importantă sursă de imunitate

Mama îi poate oferi bebelușului ei cea mai importantă sursa de imunitate, chiar din prima zi de viață.‍

Colostrul este primul lapte pe care glanda mamară îl secretă, în primele zile după nașterea copilului. Precursor al laptelui matern, colostrul este mai bogat în proteine, mai sărac în grăsimi și zahăr și cu un conținut foarte mare de anticorpi.

Pentru primele zile de viață, colostrul este suficient de concentrat în nutrienți încât să satisfacă nevoile alimentare ale bebelușului.

Care sunt beneficiile colostrului?

  • Conține niveluri ridicate de imunoglobuline, care sunt proteine benefice în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor. Astfel, acționează ca un ‘vaccin natural’, protejând bebelușul atât pentru perioada inițială, cât și pentru restul vieții.
  • Conține lactoferina, alfalactalbumina și lizozim, care joacă un rol esențial în răspunsul sistemului imunitar în fața infecțiilor virale
  • Este bogat în vitaminele A, B, C și E și în magneziu.

În plus, colostrul nu este un aliment benefic doar pentru bebeluși. Suplimentele pe bază de colostru bovin sunt disponibile sub diferite forme și sunt folosite pentru întărirea sistemului imunitar și menținerea sănătății gastrointestinale.

Vrei să ai acces la cele mai bune sfaturi medicale pentru tine și familia ta, în cel mai accesibil mod? Alege unul din abonamentele eTELEDOC.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/