Schimbări legislative privind serviciile de sănătate și impactul asupra telemedicinii

LEGEA SĂNĂTĂȚII SE MODIFICĂ

DE LA 1 IANUARIE 2022, LEGEA SĂNĂTĂȚII SE MODIFICĂ în sensul că persoanele neasigurate vor beneficia de mai multe consultații și investigații gratuite la medicul de familie.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, s-a operat o schimbare semnificativă în cadrul legii sănătății, având un impact direct asupra persoanelor neasigurate. Aceste schimbări aduc beneficii majore, inclusiv o mai mare accesibilitate la consultații și investigații medicale gratuite la medicul de familie.

Pe lângă consultațiile de prevenție, persoanele neasigurate care prezintă suspiciuni de boli infecțioase vor fi eligibile pentru gratuitate și în ceea ce privește unele investigații medicale esențiale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța acestor modificări, afirmând că:

Dacă sunt boli de exemplu infecțioase, evident că vor avea acces și la investigații, pentru că bolile transmisibile nu țin cont de calitatea de asigurat sau de neasigurat. Ele se transmit. Și atunci, ca să oprești transmiterea, trebuie să ai un diagnostic.”

Este demn de menționat că toate aceste servicii pentru neasigurați vor fi suportate din bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătății.

LEGEA SĂNĂTĂȚII ȘI TELEMEDICINA

Aceste modificări legislative nu doar că reprezintă un pas important în asigurarea unui acces sporit la îngrijiri medicale pentru toți cetățenii, indiferent de statutul lor de asigurare, dar pot avea și un impact semnificativ asupra domeniului telemedicinii.

Accent mai mare pe telemedicină

Telemedicina, sau consultanța medicală online, a devenit din ce în ce mai relevantă în contextul pandemiei și al nevoii de a reduce contactul fizic și riscul de transmitere a bolilor. Plasarea unui accent mai mare pe telemedicină în urma acestor schimbări legislative poate reprezenta o oportunitate majoră pentru îmbunătățirea accesului la serviciile medicale, în special pentru cei care nu au fost anterior asigurați.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență în regim de telemedicină care face vă poate salva viața când urgențele medicale vă iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/