Cele mai bune remedii naturiste pentru astm

Astmul afectează aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume. Crește cu 50% în fiecare deceniu și provoacă peste 180.000 de decese pe an. Cauza nu este bine înțeleasă, dar iată 8 moduri dovedite de a ajuta la ameliorarea simptomelor în mod natural.

Nu este nimic mai terifiant decât să nu poți respira. Dar cu asta se confruntă astmaticii în fiecare zi. Astmul este o boală cronică caracterizată prin inflamarea căilor respiratorii. Simptomele includ respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, apăsare în piept și tuse.

Potrivit Global Initiative for Asthm, acesta afectează aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume. Și crește la nivel global cu 50% în fiecare deceniu.

Astmul este, de asemenea, mortal. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aceasta este legată de peste 180.000 de decese pe an.

Pentru cei care suferă de boală, există remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor.

Iată doar opt moduri dovedite de a ameliora astmul.

1. Exerciții de respirație

Multe studii arată că exercițiile de respirație au un rol terapeutic în tratamentul astmului. Într-un studiu controlat randomizat, pacienții cu astm bronșic care au făcut exerciții de respirație au arătat îmbunătățiri semnificative ale calității vieții. Totodată a simptomelor și bunăstării psihologice după șase luni.

Într-un alt studiu, pacienții au fost învățați cu exerciții de respirație cunoscute sub numele de Metoda de respirație Buteyko, numită după medicul rus care a dezvoltat tehnica. Exercițiile de respirație Buteyko au crescut controlul astmului bronșic cu 40% pana la 79% și au redus semnificativ utilizarea inhalatoarelor cu corticosteroizi în comparație cu un grup de control.

În plus, exercițiile de respirație yoga sunt terapeutice pentru persoanele care suferă de astm.

Într-un studiu pe 60 de pacienți, jumătate au fost randomizați pentru a primi instrucțiuni de respirație yoga. După două luni, grupul de yoga a arătat o îmbunătățire semnificativă statistic a funcției pulmonare, precum și o îmbunătățire a calității vieții.

Într-un alt studiu pe 17 studenți, jumătate dintre subiecți au efectuat un set de exerciții de respirație yoghină, posturi fizice și meditație de trei ori pe săptămână. După 16 săptămâni, datele au arătat că yoga a îmbunătățit semnificativ relaxarea, a condus la o atitudine mai pozitivă și a redus utilizarea inhalatoarelor.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că tehnicile de yoga par benefice ca adjuvant la managementul medical al astmului.

2. Turmeric

Studiile arată că una dintre componentele active din condimentul turmeric, curcumina, inhiba răspunsul alergic. Curcumina funcționează prin prevenirea sau modularea inflamației și a stresului oxidativ în căile respiratorii, arată alte cercetări.

Într-un studiu, 77 de pacienți cu astm bronșic ușor până la moderat au fost repartizați aleatoriu în două grupuri. Un grup a primit tratament standard pentru astm, în timp ce celălalt grup a primit terapia standard plus 500 mg pe zi de curcumină. Curcumina a ajutat în mod semnificativ la îmbunătățirea obstrucției cailor respiratorii. Asa au concluzionat cercetătorii după 30 de zile și au sugerat că aceasta este eficientă și sigură ca terapie suplimentară pentru tratamentul astmului bronșic.

3. Magneziu

Cercetătorii de la Brown University School of Medicine au testat magneziul intravenos pe copii și adolescenții cu astm bronșic moderat până la sever. Treizeci de pacienți au fost desemnați aleatoriu să primească fie 40 mg/kg de sulfat de magneziu, fie o soluție salină. Doar douăzeci de minute mai târziu, grupul cu magneziu a arătat o îmbunătățire remarcabilă a funcției pulmonare pe termen scurt.

Administrarea de magneziu pe cale orala

Administrarea de magneziu pe cale orala este, de asemenea, eficientă pentru controlul astmului. Într-un studiu publicat în Journal of Asthma, 55 de pacienți au fost desemnați aleatoriu să ia 340 mg (170 mg de două ori pe zi) de magneziu sau un placebo. După 6,5 luni, grupul cu magneziu a avut reactivitate bronșică mai bună și măsuri subiective mai bune de control al astmului și calitatea vieții.

Într-un alt studiu din Brazilia, 37 de pacienți au primit fluticazonă inhalată (numele de marcă Flonase) de două ori pe zi și medicamentul pentru astm salbutamol, la nevoie. Jumătate din grup a luat și 300 mg pe zi de magneziu. După două luni, reactivitatea bronșică s-a îmbunătățit semnificativ numai în grupul cu magneziu. Grupul cu magneziu a avut, de asemenea, mai puține cazuri de agravare a astmului și a folosit mai puțin salbutamol în comparație cu grupul placebo.

4. Vitamina D

Astmul a fost asociat cu niveluri mai scăzute de vitamina D. Într-un studiu efectuat pe 483 de astmatici cu vârsta sub 15 ani și pe 483 persoane de control, cercetătorii au descoperit că deficiența de vitamina D era mai răspândită la astmatici.

O revizuire a studiilor privind vitamina D a constatat că vitamina D și deficiența acesteia au o serie de efecte asupra organismului, care ar putea afecta dezvoltarea și severitatea astmului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că vitamina D poate îmbunătăți funcția pulmonară și răspunsul la steroizi și poate reduce remodelarea căilor respiratorii.

Și într-un studiu dublu orb, randomizat, comparativ, 140 de pacienți au primit tratament standard pentru astm, în timp ce jumătate au primit și 1000 mg pe zi de vitamina D3. După șase luni, cercetătorii au descoperit că vitamina D3 a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții pentru astmaticii severi.

5. Dieta

Mulți oameni observă ca simptomele astmului bronșic dispar după o dietă de eliminare a lactatelor.

O meta-analiză a datelor din peste 30 de studii din revista Nutrition Reviews a constatat că aportul ridicat de fructe și legume poate reduce riscul de astm și respirație șuierătoare la adulți și copii. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consumul al mai multor fructe și legume ar putea reduce riscul de astm la adulți și copii cu 46%.

Un alt studiu a constatat că roșiile sunt deosebit de puternice. Cercetătorii din Australia au cerut adulților astmatici să mănânce o dietă cu conținut scăzut de antioxidanți timp de 10 zile. Măsurile de severitate ale astmului s-au înrăutățit. Apoi, timp de șapte zile, pacienții au fost randomizați pentru a primi fie un placebo, extract de roșii (45 mg licopen/zi), fie suc de roșii (45 mg licopen/zi). Pacienții care au primit extract de roșii sau suc de roșii și-au redus semnele de astm. Cercetătorii au sugerat că suplimentele bogate în licopen ar trebui investigate în continuare ca terapie pentru astm.

Iar cercetările de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că sulforafanul sau alimentele bogate în sulforafan, cum ar fi broccoli, pot fi tratamente adjuvante pentru astm. Sulforafanul este un fitochimic antioxidant și antiinflamator care se găsește și în alte legume crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles, varza, conopida, kale, gulița, germenii de broccoli, rucola și cresonul.

6. Ulei de pește

Multe studii arată că uleiul de pește ameliorează inflamația cronică precum cea întâlnită în astm. Într-un studiu pe 20 de pacienți astmatici, cercetătorii au comparat uleiul de pește cu Montelukast (numele comercial Singulair). Montelukast este un medicament utilizat pentru a preveni respirația șuierătoare și dificultățile de respirație cauzate de astm.

Subiecții au fost repartizați aleatoriu să primească fie 10 mg comprimate de montelukast, fie 10 capsule cu ulei de pește, în valoare totală de 3,2 g EPA și 2,0 g DHA în fiecare zi timp de trei săptămâni. După aceea, toți subiecții au primit ambele tratamente împreună timp de încă trei săptămâni. Rezultatele au arătat că montelukastul și uleiul de peste au fost la fel de eficiente (și uleiul de pește a fost puțin mai bun) în reducerea inflamației căilor respiratorii.

7. Scoarță de pin

Pycnogenol este un extract standardizat din scoarța de pin maritim francez cu proprietăți antiinflamatorii. Cercetătorii italieni l-au comparat cu utilizarea inhalatoarelor cu corticosteroizi pentru ameliorarea simptomelor de astm. Un total de 76 de pacienți au folosit un inhalator. Jumătate din grup a primit, de asemenea, 50 mg de Pycnogenol dimineața și seara.

După șase luni, 55 la sută dintre pacienții cu Pycnogenol au reușit să își reducă utilizarea inhalatorului, comparativ cu doar șase la sută dintre pacienții de control. În plus, niciunul dintre pacienții cu Pycnogenol nu a avut o stare înrăutățită, dar 18,8 la sută din grupul cu inhalator s-a deteriorat. Cercetătorii au ajuns la concluzia că Pycnogenol a fost eficient pentru un control mai bun al astmului alergic și a redus nevoia de medicamente.

De asemenea, Pycnogenol este eficient pentru a ajuta la gestionarea astmului bronșic ușor pana la moderat din copilărie. Într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, dublu-orb, 60 de subiecți, cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, au primit fie Pycnogenol, fie placebo. După trei luni, grupul cu Pyconogenol a avut o îmbunătățire semnificativ mai mare a funcțiilor pulmonare și a simptomelor de astm. De asemenea, au reușit să reducă sau să oprească utilizarea inhalatoarelor de salvare mai des decât grupul placebo.

8. Vitamina B6

Într-un studiu dublu-orb pe 76 de copii astmatici, pacienții au primit 200 mg zilnic de vitamina B6 (piridoxină). După cinci luni, cercetătorii au descoperit că Vit. B6 a condus la îmbunătățiri semnificative ale simptomelor astmului și la reducerea dozei de bronhodilatatoare și cortizon.

Sursa: verywellhealt.com

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/