Pe măsură ce trece vremea și noi înaintăm în vârstă, apar și problemele de sănătate. Cum putem să avem grijă de sănătatea inimii noastre și a sistemului cardiovascular? Bineînțeles că primul lucru este să fim atenți la ceea ce mâncăm. Vorba aceea, că suntem ceea ce mâncăm, este un adevăr mai mult decât verificat.
1. Atenție la murături! Toți ne dorim să mâncăm câte o murătură din când în când. Ele sunt delicioase și le apreciem, doar că murăturile conțin foarte multă sare și trebuie să aveți în vedere acest lucru. Ideal ar fi să le puneți în apă rece, chiar cu gheață, în felul acesta, ele vor lăsa în apa respectivă o parte din sarea care a fost folosită la murat.
2. Fresh de citrice. Beți în fiecare dimineață un fresh de portocale amestecat cu grepfrut. Dintre toate citricele (toate au beneficii pentru a normaliza tensiunea arterială), totuși grepfrutul este cel mai indicat.
3. Fasolea boabe. Alte alimente care pot să ne ajute să scădem tensiunea arterială sunt leguminoasele boabe. Banala fasole, dacă vă vine să credeți, are și acest beneficiu de a scădea tensiunea arterială.
4. Fructele de pădure, consumate în fiecare zi sau cât mai des posibil, au și ele valențe în acest sens. Și ele normalizează hipertensiunea arterială.
5. Semințele, mai ales cele de dovleac, și fisticul sunt extraordinar de eficiente în acest sens. De altfel, dintre toate semințele comestibile pe care le avem în comerț, semințele de dovleac sunt cele mai gustoase.
6. Somonul sau alt tip de pește gras, datorită conținutului crescut de Omega 3, este benefic pentru normalizarea tensiunii arteriale. Dacă nu avem somon la dispoziție sau nu avem alt pește gras, putem să luăm Omega 3 din farmacii, pilulele de Omega 3, de obicei vin Omega 3, Omega 6 sau Omega 3 simplu. Sunt foarte bune pentru a vă păstra funcția cardiacă sănătoasă cât mai mult timp.
7. Broccoli și spanacul sunt foarte eficiente în normalizarea tensiunii arteriale, astfel încât cei care au hipertensiune arterială ar trebui să le consume aproape zilnic. În condițiile în care spanacul și broccoli nu pot fi găsite chiar în fiecare zi și nu pot fi consumate zilnic, avem extracte, avem prafuri obținute din aceste substanțe, încapsulate, capsule pe care le găsim ca atare în plafare sau în farmacii.
8. Roșiile conțin licopen, toată lumea știe beneficiile licopenului, de altfel morcovii sunt și ei extrem de benefici în protejarea funcției cardiace și în normalizarea tensiunii arteriale, dar morcovii trebuie consumați ca atare, nu fierți în ciorbă sau în tocănițe. Oricum licopenul nu se distruge prin fierbere!