Alimente care pot preveni hipertensiunea arterială

Pe măsură ce trece vremea și noi înaintăm în vârstă, apar și problemele de sănătate. Cum putem să avem grijă de sănătatea inimii noastre și a sistemului cardiovascular? Bineînțeles că primul lucru este să fim atenți la ceea ce mâncăm. Vorba aceea, că suntem ceea ce mâncăm, este un adevăr mai mult decât verificat. O alimentație sănătoasă joacă un rol crucial în acest sens, iar anumite alimente pot contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale.

1. Reduceți consumul de sare

Atenție la murături! Toți ne dorim să mâncăm câte o murătură din când în când. Ele sunt delicioase și le apreciem, doar că murăturile conțin foarte multă sare și trebuie să aveți în vedere acest lucru. Ideal ar fi să le puneți în apă rece, chiar cu gheață, în felul acesta, ele vor lăsa în apa respectivă o parte din sarea care a fost folosită la murat.

2. Consumați citrice

Fresh de citrice. Beți în fiecare dimineață un fresh de portocale amestecat cu grepfrut. Dintre toate citricele (toate au beneficii pentru a normaliza tensiunea arterială), totuși grepfrutul este cel mai indicat.

3. Includeți leguminoasele în dietă

Alte alimente care pot să ne ajute să scădem tensiunea arterială sunt leguminoasele boabe. Banala fasole, dacă vă vine să credeți, are și acest beneficiu de a scădea tensiunea arterială.

4. Fructele de pădure

Consumate în fiecare zi sau cât mai des posibil, fructele de pădure, cum ar fi afinele, zmeura sau murele, poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale.

5. Semințe și fistic

Semințele de dovleac și fisticul sunt bogate în nutrienți care pot reduce tensiunea arterială. Semințele de dovleac sunt gustoase și ușor de integrat în diverse gustări.

6. Pește gras

Somonul sau alt tip de pește gras, datorită conținutului crescut de Omega 3, este benefic pentru normalizarea tensiunii arteriale. Dacă nu avem somon la dispoziție sau nu avem alt pește gras, putem să luăm Omega 3 din farmacii, pilulele de Omega 3, de obicei vin Omega 3, Omega 6 sau Omega 3 simplu. Sunt foarte bune pentru a vă păstra funcția cardiacă sănătoasă cât mai mult timp.

7. Broccoli și spanac

Legumele verzi, cum ar fi broccoli și spanacul, sunt bogate în potasiu și magneziu, minerale care pot contribui la reducerea tensiunii arteriale. Puteți consuma broccoli și spanac proaspete, congelate sau sub formă de suplimente pe care le găsim ca atare în plafare sau în farmacii.

8. Roșii și morcovi

Roșiile conțin licopen, un antioxidant care poate reduce tensiunea arterială. Morcovii sunt bogati in beta-caroten, care este transformat in vitamina A in organism. Vitamina A poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Consumul regulat de roșii și morcovi este benefic pentru sănătatea inimii.

Important de reținut!

  • Această listă nu este exhaustivă. Există multe alte alimente care pot contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale.
  • Este important să consultați un medic pentru a determina un plan alimentar personalizat, adaptat nevoilor dumneavoastră.
  • Adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat, este esențial pentru prevenirea și controlul hipertensiunii arteriale.

Acum,

  • Distribuiți acest articol prietenilor și familiei pentru a-i informa despre beneficiile unei alimentații sănătoase pentru prevenirea hipertensiunii arteriale.
  • Consultați un medic pentru a vă evalua riscul de hipertensiune arterială și a primi recomandări personalizate.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/