HIPERPIGMENTAREA TENULUI, o problemă cu care ne confruntăm adesea
Cel puțin în ultimii 10 ani, problema aceasta este atât de frecventă și de supărătoare încât începem să ne punem problema dacă nu cumva soarele din prezent este mai “tare” decât soarele de acum 30 de ani… Acum 30 de ani pe nimeni nu deranja o pată pe față. Dar nici nu prea existau. Cu excepția perioadei de sarcină și de post-partum, când, într-adevăr mai toate femeile dezvoltau această problemă, care este tranzitorie, se rezolvă și trece de la sine după câteva luni de la naștere.
Să ne uităm puțin la cremele care există în acest moment în comerț și să vedem mai ales ce conțin acestea.
La o analiză mai atentă vom observa multe seruri cu destinație sau indicație de utilizare în timpul zilei dar care conțin RETINOL – o substanță care este contraindicată absolut a fi utilizată în timpul zilei.
Este adevărat că retinolul, care este de fapt un derivat de vitamina A, este extrem de bun pentru a păstra calitatea pielii și a estompa semnele îmbătrânirii de pe ten, în sensul că atenuează ridurile, închide porii, oferă un tonus și o elasticitate a pielii, astfel încât în finalul unei cure arătăm mai bine și puțin mai tinere.
Dar retinolul are și efecte adverse de care, se pare, nu suntem deloc conștiente. Nimeni nu ni le spune și începem să utilizăm produse în mod greșit, produse care sunt comercializate atât în magazine de specialitate, cât și mai ales online, promovate de persoane care habar nu au despre beneficiile și mai ales despre reacțiile adverse ale unor componente ale acestora.
RETINOLUL HIPERPIGMENTEAZĂ!
Mare, mare atenție la acest retinol. Niciodată retinol dimineața! Niciodată retinol vara!