INTERVIU Dr. Ciprian Ionuț Bârdă:

eTELEDOC – de un real ajutor atât pentru pacienți, cât și pentru echipajele de pe ambulanță

Cât de important este suportul oferit de medicii eTELEDOC pacienților în situații apărute subit, dar și pentru echipajele din teren? Ne explică dr. Ciprian Ionuț Bârdă, medic primar Medicină de Familie, în interviul de mai jos. 

Care sunt avantajele platformei eTELEDOC? 

În primul rând, mulți pacienți nu știu să descrie corect ce simptome au. În acest sens, platforma eTELEDOC este de un real ajutor, în principal, datorită avantajului că medicul poate observa starea pacientului prin videocall. Astfel se pot identifica și alte simptome, cum ar fi problemele de echilibru sau de vorbire.  

O altă situație pentru care este extrem de utilă telemedicina o reprezintă posibilitatea de a le oferi pacienților, prin videoconsultații, explicații pentru a se testa singuri și într-un mod eficient. Acest lucru ne permite să avem o primă concluzie cu privire la diagnosticul acestora. 

Practic, eTELEDOC oferă pacienților siguranța că, indiferent de oră sau de zi, un medic de gardă le oferă suportul necesar pentru situația medicală cu care se confruntă. 

De asemenea, prin intermediul platformei eTELEDOC putem ajuta pacienții și în legătură cu tratamentele pe care le-au primit deja. Dacă au nelămuriri în ceea ce privește modul de administrare sau nu înțeleg schema de tratament prescrisă. În unele situații, dacă noi, medicii, considerăm că este în beneficiul pacientului, le putem indica o altă schemă de tratament. Sunt situații în care pacienții au medicație de la specialiști diferiți – de la medicul cardiolog, urolog, de exemplu, iar uneori medicamentele respective pot să nu fie compatibile. Atunci putem recomanda schimbări în modul de administrare. 

Cât de important este suportul oferit de medicii eTELEDOC pacienților aflati în situații apărute subit?

Serviciul eTELEDOC poate să trieze o parte din solicitările pacienților apărute în mod neprevăzut. Dacă medicul eTELEDOC consideră că un pacient care a apelat platforma prezintă, de exemplu, o afazie sau o pareză sau este dispneic, sau are o durere toracică, solicită serviciul 112. Până la sosirea ambulanței, medicul eTELEDOC poate oferi sfaturi medicale avizate, dar și suport emoțional pacientului. În acest fel, atunci când ajunge ambulanța, pacientul să fie liniștit și cooperant. eTELEDOC reprezintă, astfel, un real ajutor și pentru echipajele din teren. 

Cât de important este suportul emoțional oferit pacienților de către medicii eTELEDOC?

Nu de puține ori s-a întâmplat ca, prin suportul emoțional oferit, să reușim să scădem tensiunea pacientului, fără să fie nevoie de medicație. 

Cine ar trebui să aibă cu precădere un abonament eTELEDOC?

Consultațiile medicale oferite prin intermediul platformei eTELEDOC sunt indicate mai ales pentru pacienții care nu se pot deplasa, se află în zone izolate sau nu se pot adresa unui medic de familie din diverse motive. Sunt binevenite și pentru românii aflați în străinătate și care au nevoie de un sfat avizat și nu doresc sau nu au posibilitatea să meargă la o unitate medicală într-un timp relativ scurt. 

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/