Avem la alegere pe rafturile magazinelor nenumărate tipuri de cereale, variante și pentru copii, și pentru diabetici, și bio, și pentru ameliorarea tranzitului intestinal, și pentru slăbit!
Este un meniu simplu, un fel simplu de mâncare, rapid și la îndemână, pentru noi toți, dimineața! Cerealele de calitate, adică acelea care conțin multe fructe uscate, alune și cereale de proveniență și sursă bio, dacă le-am mânca cu iaurt sau cu kefir, ar fi chiar foarte, foarte bine.
🆗 Iaurtul și kefirul aduc în organism probiotice. Ce sunt probioticele? Niște microorganisme care ajung în intestin și fac bine, ne detoxifică, omoară bacteriile rele de la acest nivel. Dar aceste probiotice trebuie să mănânce și ele ceva. Și ce credeți că mănâncă ele?! Carbohidrați! Deci iată cum se îmbină utilul cu plăcutul. Mai mult decât atât, kefirul, adică probioticele, împiedică absorbția masivă a glucozei provenite din carbohidrați, și previne astfel și creșterile abrupte de insulină în sânge. Deci stările de “foame acută” nu mai există.
*
“Mâncarea” probioticelor se numește prebiotic. Deci carbohidrații, fibrele, fructele uscate din cerealele de calitate reprezintă prebiotice, atât de importante în hrănirea și supraviețuirea probioticelor.
🥣 Puteți adăuga în bolul de cereale cu iaurt și banane proaspete sau zmeură, căpșuni proaspete sau chiar afine, migdale sau nuci. Sau chiar semințe de dovleac. În acest mod, această combinație devine, de fapt, un mic dejun complex care conține de toate, prebiotice, probiotice, hrana pentru trup și minte. Și toate bune și gustoase!