Tehnici simple pe care să le practicăm zi de zi astfel încât privirea să fie ageră cât mai mult timp, ochelarii pe care-i folosim să fie cu adevărat eficienți cât mai mult timp și mai ales să avem structurile oculare interne și perioculare (pleoapele și pielea din jurul ochilor) în stare perfectă de sănătate pentru foarte mulți ani de acum încolo.
*
În primul rând ochii pot suferi foarte mult din cauza produselor de machiaj neconforme, fie că sunt produse de machiaj ieftine, obținute din tot felul de substanțe, unele dintre ele nocive, altele alergene și așa mai departe, fie sunt vechi. Atenție la produsele de machiaj vechi! Fiecare dintre noi putem cădea în această plasă a produselor de machiaj vechi. Nu ne dăm seama, de exemplu, că în geanta noastră sau pe toaleta unde sunt produsele noastre de machiaj, unele dintre ele au și 10 ani de când sunt acolo!
*
Aveți mare grijă, în fiecare seară trebuie să vă demachiați! Produsele de demachiere a ochilor au caracteristici speciale. Există acum în comerț ape micelare extrem de eficiente și există și flacoane cu spumă care demachiază ochiul dintr-o mișcare fără să mai fie nevoie să insistați și să iritați pielea din jurul ochilor. Există produse pentru gene, care – aplicate în fiecare seară, vor determina alungirea naturală a acestora și chiar și îndesirea lor. Utilizați-le, ele sunt eficiente și dau foarte bine. Sunt niște periuțe, de exemplu, cu picături pe care le dați pe zona respectivă. Utilizând seară de seară astfel de soluții, ulterior nu veți avea nevoie de tuș sau mascara.
*
În fiecare seară, utilizați picături oculare cu acid hialuronic. Se detașează pleoapa inferioară, se depărtează ușor de ochi și în sacul ocular inferior se introduc câte două picături de soluție oculară cu acid hialuronic în fiecare ochi. Excesul din acea substanță care se prelinge pe piele utilizați-l pentru a netezi și a hidrata pleoapa și zona perioculară. Laba-gâștei, zona în care se formează de regulă acele liniuțe, aceasta beneficiază cel mai mult de pe urma acestei soluții oculare cu acid hialuronic. Masați acest exces de picătură oculară de jur-împrejur, pe pleoapa inferioară și cea superioară, insistând pe laba-gâștei. Există măști speciale pentru cearcăne și pentru zona perioculară, folosiți-le cu încredere. Se găsesc în comerț, dacă aveți ocazia, cumpărați mai multe odată, una pe săptămână sau una la două săptămâni, este esențială! Nu uitați, un lucru foarte important: ochelarii de soare în timpul verii! Nu folosiți acei ochelari de soare masivi cu ramă neagră, care sunt și grei, pentru că acea ramă neagră va atrage razele solare și vă veți bronza în exces și ulterior vă veți hiperpigmenta inestetic.