Ce este bine să știti despre imunitatea organismului

Sistemul imunitar

Sistemul iminutar reprezintă capacitatea organismului de a rezista la diverși factori interni și/sau externi. Un sistem imunitar bun este foarte important atât la copii, cât și la adulți. Acesta se mentine printr-un stil de viată sănătos, un somn odihnitor, exerciții fizice regulate – care reduc stresul, o alimentație sănătoasă si echilibrată, din care nu trebuie sa lipsească fructele și legumele proaspete, ele fiind cele care aduc cel mai mare aport de vitamine si minerale necesare unei imunități bune.

Factori care influențează imunitatea:

 • Stil de viață: Un stil de viață sănătos, cu somn odihnitor, exerciții fizice regulate și gestionarea stresului, este esențial pentru o imunitate puternică.
 • Alimentație: O alimentație bogată în fructe, legume proaspete și alte surse de vitamine și minerale este vitală pentru un sistem imunitar optim.
 • Vitamine și minerale: Deficitul de vitamine și minerale, în special vitamina C, D3 și zinc, poate slăbi sistemul imunitar.
 • Greutate corporală: Obezitatea poate afecta negativ imunitatea.
 • Igiena: O igienă corectă, mai ales spălarea frecventă a mâinilor, poate reduce riscul de infecții.
 • Tutun și alcool: Consumul de tutun și alcool are un impact negativ semnificativ asupra imunității.

Sfaturi pentru a vă consolida imunitatea:

 • Adoptați un stil de viață sănătos: Dormiți suficient, faceți mișcare regulat și gestionați stresul.
 • Consumați o alimentație echilibrată: Includeți o varietate de fructe, legume proaspete și alte alimente bogate în vitamine și minerale.
 • Luați în considerare suplimentele alimentare: Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a administra suplimente de vitamina C, D3 și zinc.
 • Mențineți o greutate corporală optimă: Evitați obezitatea.
 • Respectați regulile de igienă: Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun.
 • Renunțați la fumat și reduceți consumul de alcool: Protejați-vă sistemul imunitar de efectele negative ale tutunului și alcoolului.

Un sistem imunitar puternic este esențial pentru o viață sănătoasă. Adoptând un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată, vă puteți consolida imunitatea și vă puteți proteja de boli.

Un organism cu un sistem imunitar scăzut are deficit de vitamine și minerale. Corectarea lipsei acestora se face atât prin consum de alimente bogate în acești nutrienți, dar și prin administrarea de vitamina C, D3 și Zinc, în funcție de vârsta pe care o avem fiecare”, recomandă dr. Steliana Maria Dolana, medic specialist Medicină de Familie.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l prietenilor și familiei pentru a-i informa despre importanța imunității și despre modalitățile de a o consolida.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/