Mâinile arată modul și viteza cu care îmbătrânim. Trebuie să avem mare grijă de mâinile noastre. Nu sunt multe lucruri pe care le putem face în acest sens, dar sunt câteva lucruri esențiale.
👉 Unghiile sunt foarte importante, așa că gândiți-vă de zece ori înainte de a apela la manichiura cu gel, care nu face decât să distrugă textura unghiilor. Sunt necesare câteva luni bune, de la momentul în care ați renunțat la a aplica acel gel pe unghii, pentru a se reface unghia.
Procesul este întotdeauna cu minusuri și nu face decât să afecteze unghia naturală.
🆗 Vă puteți păstra naturalețea unghiilor utilizând uleiul de cuticule sau crema de cuticule! Astfel preveniți creșterea lor, acestea nu vor deveni inestetice, nu vor deveni uscate și, în felul acesta, nu e nevoie să le mai tăiați. Mai mult decât atât, uleiul de cuticule ajută inclusiv unghia, calitatea ei. Nu mai apar striații, nu mai apar acele pete albe.
👉 Pielea de pe fața dorsală a mâinii este importantă, ea este expusă la toate intemperiile, la frig, la cald, la soare, la tot ceea ce ne înconjoară, factori poluanți sau nu. Practic, mâna este primul segment al corpului nostru care interacționează cu tot ce este în jurul nostru. De aceea, este atât de important ca mâinile să fie spălate de câte ori avem ocazia cu apă și săpun.
🆗 Indicat este ca, pentru igiena mâinilor, să folosiți un săpun fin și apă călduță. Mâinile trebuie uscate și ulterior aplicată o cremă sau o loțiune pentru mâini. Ideal ar fi ca măcar de două ori pe zi să ne dăm cu cremă de mâini.