Beneficiile mai puțin cunoscute ale dovleacului asupra sănătății

Descoperă beneficiile uimitoare ale dovleacului pentru sănătatea ta

Dovleacul este adesea subestimat în România în ceea ce privește beneficiile sale pentru sănătate. Însă, acest aliment versatil este plin de nutrienți esențiali și are numeroase proprietăți benefice. Vom explora beneficiile mai puțin cunoscute ale dovleacului și o rețetă delicioasă de supă recomandată de Dr. Adina Alberts.

Beneficiile pentru sănătate ale dovleacului

Dovleacul este bogat în fibre și are un conținut scăzut de calorii, fiind ideal pentru menținerea sănătății digestive și controlul greutății. De asemenea, este o sursă excelentă de betacaroten, care se transformă în vitamina A în organism. Acesta contribuie la sănătatea vederii și la întărirea sistemului imunitar.

Consumul regulat de dovleac poate contribui, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la reducerea nivelului de colesterol.

Rețeta delicioasă de supă de dovleac recomandată de Dr. Adina Alberts

Dr. Adina Alberts ne împărtășește o rețetă simplă și delicioasă de supă de dovleac, perfectă pentru a profita de beneficiile acestui aliment minunat.

REȚETA RELATATĂ DE DR. ADINA ALBERTS PENTRU O SUPĂ DE DOVLEAC ABSOLUT DELICIOASĂ
PASUL 1. Aleg un dovleac de mărime medie, pe care îl spăl bine, îl tai, îi scot semințele și îl porționez în cubulețe de aproximativ 2/2/2 cm
PASUL 2. Fac același lucru cu o rădăcină de fenicul a cărei aromă, eu personal, o ador. Feniculul îl tai mai mărunt pentru că fierbe puțin mai greu decât dovleacul.
PASUL 3. Adaug 750 -1000 ml de apă și pun la fiert. Se poate adăuga în loc de apă, supă de legume/carne dacă se dorește un gust mai robust. Dovleacul se fierbe în aproximativ 20-25 de minute. Adaug la fiert o linguriță cu vârf de curcumă.
PASUL 4. Când sunt gata fierte, strecor legumele și le bag în blender cu puțin din lichidul de fierbere. Se obține astfel o pastă pe care o transfer într-o oală și adaug din supa rezultată prin fierberea legumelor, până obțin consistența dorită.
PASUL 5. Adaug sare și piper după gust, câte un vârf de cuțit de cuișoare, nucușoară și scorțișoară, și jumătate de conservă de lapte de cocos concentrat. Amestec bine.
PASUL 6. Servesc cu savoare porția de supă cu o lingură de ulei de măsline deasupra, opțional și una de smântână, cu semințe de bostan sărate și coapte în prealabil, și cu grisine cu susan!
Concluzie

Dovleacul nu este doar o legumă delicioasă, ci și o sursă excelentă de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Prin includerea acestuia în dieta noastră zilnică, putem sprijini sănătatea digestivă, funcția imunitară și sănătatea generală. Rețeta simplă de supă de dovleac oferită de Dr. Adina Alberts este o modalitate delicioasă și nutritivă de a adăuga dovleacul în alimentația noastră și de a ne bucura de toate beneficiile sale.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/