Febra la copii: ce trebuie să știi și cum să acționezi responsabil

Febra: un semn al luptei organismului împotriva infecțiilor

Deși pentru mulți părinți febra poate fi un motiv de panică, în realitate, acest simptom este o manifestare a faptului că organismul copiilor luptă împotriva infecțiilor. Febra este, în acest sens, un mecanism natural de apărare și, în multe cazuri, este un semn că sistemul imunitar funcționează corespunzător.

Evitarea tratamentelor medicamentoase în cazurile ușoare de febră

Este important să înțelegem că în situațiile în care temperatura copiilor nu depășește 38,7 grade Celsius, este de preferat să evităm tratamentele medicamentoase cu antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente pot avea reacții adverse importante, inclusiv leziuni ale mucoasei gastrointestinale și toxicitate hepatică și renală în cazul administrării incorecte și prelungite.

Consultarea medicului pediatru sau a unui specialist eTELEDOC

Înainte de a lua decizia de a administra copilului orice tip de medicament, este esențial să discutați cu medicul pediatru. Sau, în cazul în care sunteți abonați la serviciile eTELEDOC, cu unul dintre medicii disponibili. Cu eTELEDOC, puteți intra în contact cu un medic în doar 21 de secunde, oferindu-vă acces rapid la sfaturi și recomandări medicale profesioniste.

Sănătatea voastră: Prioritatea noastră

Ne dorim să subliniem importanța priorității acordate sănătății copiilor noștri. Înțelepciunea și responsabilitatea în gestionarea simptomelor precum febra pot face o diferență semnificativă în recuperarea lor și în promovarea unei stări de sănătate optime.

Acționează responsabil și consultă un specialist pentru orice preocupare legată de sănătatea copilului tău!

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/