
Vitamina B3 a fost neglijată mulți ani la rând, fiind considerată încă o vitamină banală din grupul vitaminelor B. Realitatea este însă alta: vitamina B3 are multe alte valențe, mai puțin cunoscute. Două dintre acestea sunt extrem de importante, mai ales pentru cei care au un regim de viață occidental și o dietă formată din mai multe mese pe zi, cu mâncare în exces. Vitamina B3 este cea care ține colesterolul în frâu, ceea ce înseamnă că îl scade, și crește colesterolul bun.
Totodată, vitamina B3 scade nivelul de trigliceride, adică lipidele din sânge. Un alt lucru pe care-l face vitamina B3 este faptul că scade rezistența la insulină, deci inclusiv diabeticii beneficiază de pe urma administrării acestei vitamine.
*
Există, însă, anumite patologii, unele incipiente, de care nu suntem foarte conștienți, unele intoleranțe, care împiedică practic absorbția la nivelul intestinului. Acesta ar putea fi motivul pentru care unii dintre noi ar putea intra într-o perioadă a vieții de hipovitaminoză B3 și să apară următoarele simptome: