Sfaturi și remedii pentru pielea foarte uscată: Cum să îți îngrijești tegumentele după expunerea la soare

După expunerea îndelungată la soare din timpul verii, pielea noastră poate deveni excesiv de deshidratată și sensibilă. Este important să adoptăm o rutină de îngrijire adecvată pentru a revitaliza tegumentele și pentru a le restabili hidratarea și sănătatea.

În acest sens, vă ofer câteva recomandări din practica și experiența profesională ca medic, dar și cea peronală, ca femeie…

1. Evitați săpunurile solide și utilizați gelurilor de duș hidratante

Săpunurile solide pot usca pielea, așa că este recomandat să optăm pentru geluri de duș cu adaos de uleiuri naturale, care să hidrateze și să protejeze tegumentele.

2. Metoda corectă de uscare a pielii și aplicarea loțiunii hidratante

Evitați să vă ștergeți pielea corpului cu prosopul, deoarece frecarea poate agrava uscăciunea. Lăsați pielea să se usuce natural și apoi aplicați o loțiune hidratantă de corp pentru a reține umiditatea.

3. Utilizarea uleiurilor naturale pentru masajul corporal

Pentru a hidrata și hrăni pielea în profunzime, puteți folosi unt de shea, ulei de cocos, ulei de migdale sau ulei de măsline pentru masajul corporal. Aceste uleiuri naturale au proprietăți emoliente și nutritive care ajută la restabilirea echilibrului pielii.

4. Importanța consumului de grăsimi sănătoase în alimentație

Includeți în alimentația dumneavoastră grăsimi sănătoase, cum ar fi alunele, migdalele, semințele de floarea-soarelui sau de in, grăsimile din lapte, uleiurile de măsline sau untul de cacao. Aceste grăsimi esențiale ajută la menținerea sănătății pielii și la refacerea stratului natural de grăsimi la nivelul tegumentelor.

5. Suplimentele alimentare pentru o piele sănătoasă

Suplimentele alimentare precum Omega 3, 6, 9, ulei de pește, extract din ficat de cod, ulei de semințe de in, ulei de cătină sau ulei de semințe de dovleac pot contribui la menținerea sănătății tegumentelor și la refacerea hidratării acestora din interior.

6. Hidratarea corespunzătoare și importanța consumului de apă

Hidratarea corespunzătoare este crucială pentru sănătatea pielii. Începeți ziua cu un pahar de apă pe stomacul gol și asigurați-vă că beți suficientă apă pe tot parcursul zilei pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Concluzie

Adoptând aceste sfaturi și remedii simple, puteți îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii dumneavoastră după expunerea la soare. Nu uitați că sănătatea pielii dumneavoastră este o prioritate, așa că acordați-i atenția și îngrijirea de care are nevoie!

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/

#SanatateaVoastraPrioritateaNoastra