Scăderea Colesterolului în Mod Natural: Metode Naturiste Eficiente fără Medicamente

Ce putem face, într-o primă fază, fără a apela la medicația din farmacii

Colesterolul crescut poate reprezenta o preocupare pentru sănătatea noastră, dar există modalități naturale de a-l reduce fără a apela la medicamente farmaceutice. Evitând astfel posibilele efecte adverse și interacțiunile medicamentoase, putem adopta anumite schimbări în alimentație și stilul de viață pentru a îmbunătăți nivelul colesterolului. Mai ales dacă persoanele respective suferă de boli cronice.

Este bine să evităm pe cât posibil amestecul tratamentelor, pentru că reacțiile adverse se potențează și putem ajunge să avem complicații din acest motiv.

Alimentație și Stil de Viață Sănătos

De ce să nu încercăm să aducem colesterolemia în parametri normali pe cale naturală?

1. Alimentația
Din punctul de vedere al alimentației, trebuie să consumăm preponderent crudități și multe salate, și să evităm grăsimile de origine animală, în afara untului, care este indicat chiar de două ori pe săptămână.

Este totodată util să vă gândiți să vă transformați regimul alimentar tradițional românesc într-unul de tip mediteranean, integrând mult ulei de măsline la gătit, măslinele fiind extraordinar de bune în scăderea colesterolului, pește, carne mai slabă (de curcan sau de pui) și renunțând pe cât posibil la carbohidrați.

2. Postul Intermitent
Ar fi indicat ca, din când în când, să facem și o pauză alimentară mai lungă și să ne pregătim mental pentru un astfel de pas.

  • Pauzele alimentare de 12-18 ore pot fi benefice pentru sănătatea metabolică și pot contribui la scăderea nivelului de colesterol.
  • Asigurați-vă că în timpul pauzelor alimentare consumați lichide sau ceaiuri dedicate, în funcție de nevoile și afecțiunile dvs. individuale.

Acesta este binevenit și benefic pentru organism. Putem începe cu 12 ore de pauză alimentară și putem crește treptat până la 16 sau 18 ore de post intermitent. În aceste pauze alimentare este indicat să consumați lichide sau ceaiuri dedicate, în funcție de afecțiunile de care suferiți. Se poate găsi un ceai potrivit pentru aproape orice patologie„, explică dr. Adina Alberts.

Consultarea cu Specialiști:

Este întotdeauna important să consultați un medic sau un specialist înainte de a începe orice modificare semnificativă în alimentație sau stil de viață, mai ales dacă aveți afecțiuni cronice sau luați alte medicamente. Un medic vă poate oferi sfaturi personalizate și vă poate ghida în alegerea celor mai potrivite opțiuni pentru sănătatea dvs.

În concluzie, adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri alimentare adecvate poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol. Cu puțin efort și determinare, puteți îmbunătăți sănătatea dumneavoastră și reduce riscul de complicații legate de colesterolul crescut, fără a fi nevoie de medicamente farmaceutice.

Pentru mai multe sfaturi și informații personalizate, consultați un specialist sau echipa medicală de la eTeledoc, care vă poate oferi ghidare și suport în atingerea obiectivelor dvs. de sănătate.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/