Rețeta Perfectă pentru Cea Mai Delicioasă Murătură: Cei Mai Buni Castraveți Murați în 5 Pași

Descoperiți secretul murăturilor perfecte cu această rețetă simplă și sănătoasă, oferită de Dr. Adina Alberts.

Murăturile, adică acelea obținute prin fermentarea naturală a substanțelor din legume (nu prin adaos de oțet), reprezintă o sursă inepuizabilă de sănătate.
Prin fermentare, legumele dau naștere la bacterii sănătoase, care curăță intestinul de bacterii dăunătoare. Iar de sănătatea intestinului depinde imunitatea noastră. Dau o stare de bine, reglează somnul, scad anxietatea.
Murăturile în saramură au efect antiinflamator, atenuează alergiile și au efect anticangerigen.
Atenție însă la cantitatea de sare… Este indicat ca murăturile din varză, castraveți, gogonele etc. să fie ținute măcar o oră în apă rece, la desărat, înainte de a fi consumate.

Iată și rețeta:

Pasul 1: Pregătirea Castraveților

Spălați bine castraveții și, dacă este necesar, tăiați-le capetele pentru a îndepărta orice impurități.

Pasul 2: Adăugarea Aromei și Sănătății

Pentru a intensifica aroma și beneficiile sănătății, adăugați în fiecare borcan o bucățică de hrean proaspăt.

Pasul 3: Pregătirea Saramurii

Într-un litru de apă, adăugați o lingură cu vârf de sare grunjoasă și aduceți saramura la punctul de fierbere. Este important să evitați sarea iodată pentru murături.

Pasul 4: Turnarea Saramurii în Borcane

Turnați saramura fierbinte peste castraveți în borcane. Nu închideți borcanele imediat, ci lăsați-le să se răcească timp de 2-3 ore. Apoi, puneți-le într-un loc răcoros pentru a fermenta complet.

Pasul 5: Personalizarea Murăturilor

Pentru a adăuga mai multă diversitate și savoare, puteți include în borcane și alte legume, cum ar fi morcovi, sfeclă, țelină, mărar uscat sau verde, boabe de muștar, piper, ienibahar sau chiar puțin chili pentru o notă picantă.

Acești cinci pași simpli vă vor ghida către obținerea celor mai delicioase și sănătoase murături pe care le-ați gustat vreodată. Savurați-le și bucurați-vă de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă.

Pentru mai multe sfaturi și recomandări de la Dr. Adina Alberts, nu ezitați să explorați mai mult pe eTeledoc. Distribuiți această rețetă delicioasă cu prietenii și familia pentru a le împărtăși bucuria și savurare unor murături sănătoase!

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/