Plasticul din jucării și carioci – Un pericol pentru sănătatea copiilor?

Cele mai frecvente pericole ale plasticului din jucării și carioci

Plasticul din compoziția jucăriilor reprezintă un posibil pericol pentru cei mici însă nu si jucăriile în totalitate. Acestea sunt o metodă de a învăța și de a-și stimula creativitatea. Pot fi acestea și un pericol pentru sănătatea lor? În acest articol vă spunem care sunt substanțele periculoase din jucăriile făcute din plastic ale copiilor.

Plasticul din jucării și carioci poate conține o serie de substanțe chimice dăunătoare, inclusiv:

· Ftalați: Ftalații sunt substanțe chimice care sunt folosite pentru a face plasticul mai flexibil. Ftalații pot perturba sistemul hormonal și pot crește riscul de cancer.

· Bisfenol A (BPA): BPA este o substanță chimică care este folosită pentru a face plasticul mai rezistent la căldură. BPA poate perturba sistemul hormonal și poate crește riscul de cancer.

· Plastifianți: Plastifianții sunt substanțe chimice care sunt folosite pentru a face plasticul mai moale și mai maleabil. Plastifianții pot fi absorbiți de organism și pot provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv probleme de reproducere și de dezvoltare.

Pericolul plasticului din jucării și carioci este cauzat de substanțele chimice pe care le conține. Aceste substanțe chimice pot fi eliberate în organism atunci când jucăriile sau cariocile sunt supuse la anumite condiții, cum ar fi căldura, umiditatea sau mestecarea.

Pentru a reduce riscul de pericole ale plasticului din jucării și carioci, urmați aceste sfaturi:

· Alegeți jucării și carioci din plastic fără substanțe chimice dăunătoare: Există o serie de jucării și carioci pe piață care sunt fără ftalați, BPA și plastifianți.

· Aerisiți camera în care vă jucați cu jucăriile din plastic: Inhalarea vaporilor de plastic poate provoca iritații ale căilor respiratorii.

· Nu lăsați copiii să mestece jucăriile din plastic: Jucăriile din plastic care sunt mestecate pot elibera substanțe chimice dăunătoare.

· Nu spălați jucăriile din plastic cu detergenți puternici: Detergenții puternici pot slăbi plasticul și pot elibera substanțe chimice dăunătoare.

Concluzie

Plasticul din jucării și carioci poate fi un pericol pentru sănătatea copiilor. Prin urmare, este important să alegeți jucării și carioci din plastic fără substanțe chimice dăunătoare și să le utilizați în mod corespunzător.

Bonus: Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a vă proteja copiii de pericolele plasticului din jucării și carioci:

· Monitorizați-vă copiii atunci când se joacă cu jucăriile din plastic.

· Inspectați jucăriile din plastic în mod regulat pentru semne de deteriorare.

· Aruncați orice jucărie din plastic care este deteriorată sau care este făcută din plastic reciclat.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/