Vă prezentăm astăzi o listă de 5 sfaturi de care este bine să ținem cont pentru a trăi cu 10 ani mai mult, respectiv 10 ani activi!

Printre cele 5 sfaturi de care este bine să ținem cont pentru a trăi cu 10 ani mai mult, sunt urmatoarele sfaturi.

1. Renunțați la fumat!

Nicotina este tot un drog și întreține dependența!

2. Faceți sport!

Indiferent câte kilograme aveți! Este bine să practicați sportul de trei ori pe săptămână. Este adevărat că sportul nu solicită atât de mult articulațiile la o persoană cu greutate normală comparativ cu o persoană corpolentă, care are, de exemplu, 20 de kilograme în plus, la care articulațiile sunt extrem de solicitate.
Sfatul nostru ar fi să slăbiți prin dietă alimentară, cu aport hipocaloric zilnic, și ulterior să începeți să practicați sportul sau să intensificați sau să creșteți numărul de ședințe de mișcare pe săptămână. Sport înseamnă și mersul pe jos sau mersul la piață, unde o oră întreagă faceți cumpărături. Este tot mișcare. Puteți lăsa mașina în weekenduri și să mergeți pe jos în parc. Indiferent cum este afară, mișcarea este extraordinar de importantă, mai ales după ce ați mâncat o masă copioasă.

3. Încercați să dormiți suficient!

Studiile arată că, dacă nu dormiți suficient, cel puțin 7 ore pe noapte, organismul suferă cronic. Nu numai că aveți stresul de zi cu zi care se acumulează, mai aveți și stresul organismului, din cauza faptului că nu este odihnit.

Oboseala de ieri se suprapune peste oboseala de azi și de aceea aveți nevoie să dormiți și să vă odihniți. Dacă nu puteți dormi noaptea 7 ore, încercați să găsiți în timpul zilei un răgaz ca să puteți trage un pui de somn, astfel încât să dormiți 7 ore în 24 de ore. Mișcarea și somnul sunt foarte importante pentru o funcționare optimă a organismului.

4. Abțineți-vă de la alcool!

Un pahar de vin sâmbătă și un pahar de vin duminica este mai rău decât un pahar de vin în fiecare zi, iar un pahar de vin pe zi este mult mai rău decât deloc.
Cu alte cuvinte, în momentul în care sunteți băutori ocazionali și consumați alcool doar în weekend, organismul nu este pregătit pentru această toxină. Organismul nu este pregătit pentru a neutraliza toxina dată de alcool și sunteți astfel total nepregătiți.

Dacă sunteți însă consumator de un pahar de vin în fiecare zi, enzimele din organism sunt dezvoltate și vă apără împotriva acestei toxine. Pe măsură ce trece timpul însă, organismul nu mai e la cote maxime și începe să se defecteze. Astfel, riscați să deveniți dependenți de alcool.

Este adevărat că există studii care spun că alcoolul face bine. Într-adevăr, resveratrolul din vinul roșu face bine, însă îl putem găsi și într-un ciorchine de strugure sau în suplimente alimentare. Nu este nevoie să consumăm vin roșu ca să beneficiem de resveratrol. Nu conține numai resveratrol, ci și foarte mult alcool. Oriunde se consumă alcool, intervine la un moment dat dependența, care și ea este extrem de nocivă.

5. Fiți atenți la alimentație și la numărul dumneavoastră de kilograme!

Sfatul nostru este ca pe lângă mișcare să aveți grijă ce mâncați, este foarte important să știm să mâncăm corect și să ne păstrăm masa corporală în limitele normalului. Suntem ceea ce mâncăm!

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Aflați mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/