Carnea de miel este una dintre cele mai versatile cărnuri roșii. Carnea de miel conține mult mai multe surse de proteine și minerale decât peștele sau puiul. Spre deosebire de plante, care conțin fier non hemic, mielul conține fier hemic. Acesta previne anemia și deficitul de fier. Chiar dacă mielul conține grăsimi, 65% dintre acestea reprezintă grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acestea reprezintă grăsimile sănătoase. Carnea de miel conține un nivel ridicat de colesterol. Prin urmare trebuie să fim foarte atenți la porții. Deși nu are carbohidrați, carnea de miel are multe calorii. Pentru 700 de grame de carne de miel gătită numărul de calorii este de 253.

Sursă de proteine

100 de grame de miel conțin 17 grame de proteine. Conține toți aminoacizii esențiali. Includerea cărnii de miel în dieta obișnuită, împreună cu exercițiile fizice, menține forța musculară. Atleții aflați în recuperare, cei care doresc să își mărească masa musculară, sunt cei care se bucură cel mai mult de beneficiile acestei cărni. Este esențială și seniorilor.

Previne anemia

Anemia reprezintă lipsa fierului din sânge. O dietă bogată în miel previne carența de fier și anemia. O porție de carne de miel pe zi înseamnă 20% din necesarul zilnic de fier.

Îmbunătățește sistemul imunitar

O porție de carne de miel aduce un aport de 30% din necesarul zilnic de zinc. Zincul ajută la vindecarea rapidă a rănilor. De asemenea, este benefic și la dezvoltarea copiilor. Zincul influențează enzimele pentru susținerea sistemului imunitar.

Bogat în vitamina B

Este o sursă bogată în complexul de vitamine B (B12, B3). O porție de miel aduce un aport de 50% din necesarul de vitamina B12.

Sursa articolului aici