Dorim să vă aducem la cunoștință 5 sfaturi pentru 10 ani în plus. Sunt câteva aspecte care vă pot ajuta să adăugați zece ani activi la viață. Nu vorbim despre ani plini de boli cronice sau în care zilnic luăm un pumn întreg de pastile.

Renunțați la fumat

Nicotina are și ea valoare de drog. Întreține dependența la fel ca si cocaina.

Practicați sportul

E bine să practicați sportul indiferent de numărul kilogramelor pe care îl aveți. Practicați-l de trei ori pe săptămână. Sportul la o persoană cu o greutate normală este adevărat că nu solicită articulațiile așa cum o face la o persoană supraponderală. Ideal ar fi să slăbiți prin intermediul unei diete hipocalorice și abia apoi să intensificați activitatea fizică. Trebuie avut în vedere faptul că sport înseamnă și mersul pe jos. Cumpărăturile făcute la piață, ora aceea în care căutăm produsele necesare, se numește tot sport.

Somnul

Încercați să dormiți suficient. Toți medicii recomandă un somn de cel puțin șapte, opt ore pe noapte. În cazul în care nu reușiți să dormiți aceste ore în fiecare noapte, puteți trage câte un pui de somn de jumătate de ora, sau o oră întreagă. Faceți în așa fel încât să adunați pe parcursul celor 24 de ore acele șapte, opt ore de somn. Pe lângă stresul acumulat peste zi, corpul se luptă și cu stresul cauzat de lipsa odihnei.

Alcoolul

Un pahar de alcool sâmbăta și un pahar de alcool duminica e mai rău decât un pahar băut în fiecare zi. Un pahar în fiecare zi este mai rău decât deloc. Ce avem în vedere când facem afirmația aceasta este faptul că în momentul în care sunteți băutori ocazionali organismul nu e pregătit să lupte cu toxinele pe care le conține alcoolul. Nu știe să neutralizeze această toxină. Dacă beți în fiecare zi un pahar, sistemul enzimelor care vă apără de toxine este pregătit să facă acest lucru. În timp, însă, acest bagaj enzimatic are de suferit. Resveratrolul pe care îl găsim în acel pahar de vin, poate fi găsit la fel de bine și într-un ciorchine de strugure. Acesta poate fi găsit și în suplimente alimentare.

Mâncarea

Mare atenție la ce mâncăm pentru că nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm.

Urmați aceste 5 sfaturi pentru 10 ani în plus frumoși, liniștiți, activi.