Cele 6 alimente dăunătoare sunt cele care ne omoară încet, încet. Acestea sunt la îndemâna tuturor. Le vedem de fiecare dată când mergem la cumpărături. Copiii care sunt cei mai receptivi cad victime sigure acestor alimente dăunătoare.

Mâncarea de tip fast food

Dacă mâncarea de tip fast food ar fi gătită cu produse proaspete, cu ulei de unică folosință, nu ar reprezenta nici o problemă. Nu prăjitul alimentelor este o problemă, ci calitatea uleiului pe care îl folosim. Trebuie știut faptul că acesta trebuie să fie aruncat după fiecare utilizare. Pe lângă faptul că nu e folosit ulei proaspăt, după ce este pregătită „mâncarea”, se pune o folie de aluminiu deasupra sau se pune fierbinte direct în casoleta de plastic.

Băuturile carbogazoase

Copiii, în special, nu au voie să primească acest tip de băutură. Oricât își doresc să bea o băutură carbogazoasă, cel mai bine ar fi ca aceasta să fie înlocuită de apă sau suc de mere. Acestea sunt extrem de benefice dezvoltării lor. Băuturile carbogazoase creează dependență, sunt pline de zahăr, conțin cofeină.

Semipreparatele

La această categorie, a semipreparatelor, vom include de această dată șunca, cârnații etc. Acestea sunt alimente pe bază de carne al căror conținut, per total, nu îl cunoaștem pe de-a întregul. Ar fi ideal ca aceste semipreparate să fie produse de noi, în casă, pentru a putea avea control asupra conținutului. Spre exemplu, putem să ne facem propriul pate în casă făcând tot felul de combinații. Putem pune legume, verdețuri, condimente etc. Semipreparatele acestea conțin foarte mulți conservanți, care să păstreze produsul „proaspăt” la raft.

Dulciurile

Există studii care arată că dependența de zahăr este de 40 de ori mai puternică decât cea de cocaină. Întrucât dependența de zahăr e mai gravă decât cea de droguri, puteți încerca să înlocuiți zahărul cu mierea. Mierea e mult mai bine tolerată de corp. Are foarte multe proprietăți benefice omului.

Alimentele conservate

O altă categorie de alimente dăunătoare este reprezentată de conserve. Acestea au foarte multă histamină, conservanți, E-uri.

Colorantul alimentar

Coloranții alimentari sunt de două tipuri. Există coloranți alimentari naturali și artificiali. Sunt foarte multe dezbateri pe marginea folosirii în siguranță a celor din urmă.