Tratamentul onicomicozei (ciuperca unghiei) este unul dificil, costisitor, adesea ineficient. Nereușitele se succed frecvent iar frustrarea se instalează rapid pentru că jena ne cuprinde și ne împiedică să mai purtăm sandale sau șlapii de plajă. Apelăm la metode de acoperire cu ojă sau cu gel ceea ce face și mai gravă situația pentru că micoza evoluează și se dezvoltă nestingherită sub aceste straturi colorate.
Ca să aveți eficiență în momentul în care începeți tratamentul onicomicozei, trebuie să înțelegeți că igiena este esențială. Piciorul și unghiile trebuie să fie perfect curățate, igienizate corect și des, unghiile tăiate scurt, niciodată nu se introduce sub unghie vreun instrument metalic sau nemetalic în ideea de a scoate ciuperca de acolo. Ciorapii trebuie schimbați de mai multe ori pe zi, pantofii trebuie dezinfectați în interior cu sprayuri speciale care există în comerț, de fiecare dată după ce îi purtați. Toate aceste chestiuni trebuie să dureze minim șase luni.
În fiecare seară, timp de 6 luni, trebuie să aplicați următorul ritual: cu o periuță de dinți obișnuită, umezită în apă caldă, pe care puneți bicarbonat de sodiu, frecați toate unghiile de la ambele picioare, insistent, iar la sfârșit procedați la fel și cu unghiile bolnave. Lăsați peste noapte ca bicarbonatul de sodiu să acționeze. Acesta se va usca pe unghii și va forma o peliculă albicioasă care poate fi îndepărtată ușor, la duș, a doua zi dimineață.
În paralel, administrați câte o capsulă pe zi cu artemisinină sau capsulă de pelin dulce, timp de 60 de zile. Apoi faceți o pauză de 2 luni și repetați încă 60 de zile. Găsiți aceste produse în magazinele naturiste.
În intervalul celor 6 luni de tratament conform celor expuse mai sus, nu acoperiți unghia bolnavă cu ojă. Și nu mergeți la salonul de pedichiură.
Fără creme costisitoare, fără pastile care vă afectează ficatul, fără produse toxice cu reacții adverse multiple…