Cum să îmbătrânim frumos

Un nou studiu a urmărit să descopere factorii cheie de care ține îmbătrânirea optimă, urmărind 7.000 de canadieni de vârstă mijlocie și mare, timp de aproximativ trei ani.

Cercetătorii au descoperit că menținerea sănătății excelente, evitarea problemelor cognitive, fizice sau emoționale invalidante au fost factori benefici pentru un aging de calitate. Femeile, persoanele căsătorite, cei activi fizic, normoponderalii, persoanele cu venituri mai mari, cei care nu au fumat niciodată și care nu au insomnii, boli de inimă sau artrită îmbătrânesc cel mai frumos.

Factorii stilului de viață sunt asociați cu sănătatea optimă mai târziu în viață.

Adulții în vârstă care nu au fumat niciodată au avut cu 46% mai multe șanse de a menține o stare de sănătate excelentă în comparație cu fumătorii actuali. Studiile anterioare au arătat că renunțarea la fumat mai târziu ar putea îmbunătăți statisticile de supraviețuire, funcția pulmonară și calitatea vieții precum și scăderea ratelor de evenimente coronariene și reducerea simptomelor respiratorii.

Studiul a constatat că foștii fumători s-au descurcat la fel de bine ca și cei care nu au fumat niciodată, subliniind că niciodată nu este prea târziu pentru a renunța.

De asemenea, studiul a constatat că angajarea în activitate fizică a fost importantă pentru menținerea sănătății mai târziu în viață. Persoanele în vârstă care s-au angajat în activități fizice moderate până la intense au avut cu 35% până la 45% mai multe șanse de a îmbătrâni “bine”.

P.S. Știați că în cazuri de urgență un singur apel telefonic la eTeledoc vă poate salva viața? eTeledoc, este Serviciul de Urgență care face vă poate salva viața când urgențele medicale te iau pe nepregătite!

Afla-ți mai multe despre pachetele eTeledoc, aici:➡️ https://eteledoc.ro/pachete/