Cu toții am auzit de substanțele antioxidante și de beneficiile acestora. Știm care sunt alimentele care conțin multă vitamina C și, noi toți, am auzit că vitamina C este de departe cel mai la îndemână antioxidant pe care îl avem.

Haideți să cunoaștem împreună alte câteva substanțe cu proprietăți antioxidante importante. Unele chiar mai bune decât “bătrânica” vitamina C.

Să începem cu Superoxid-Dismutaza (SOD). SOD reglează stresul oxidativ, metabolismul lipidic, are rol antiinflamator și poate preveni peroxidarea lipidelor și implicit intervine în prevenirea formării ateroamelor endoteliale.

Diferitele tipuri de SOD pot prezenta efecte anticanceroase. SOD prezintă proprietăți energizante putând fi folosit ca fortifiant al organismului în condiții de stres, efort fizic și psihic intens.

Deci, SOD are efecte:

  • Antioxidante
  • Detoxifiante
  • Hepatoprotectoare
  • Radioprotecție împotriva radiaților
  • Antiinflamatorii
  • Energizante
  • Fortifiante
  • Antimutagene
  • Anticancerigene