Profesorul doctor Dumitru Constantin Dulcan, renumit medic neurolog și psihiatru, a dezvăluit care sunt secretele prin care putem învinge îmbătrânirea. Atitudinea pozitivă este cea care are un rol esențial în ceea ce privește combaterea efectelor stresului oxidativ, cauza principală a îmbătrânirii.
Reputatul profesor afirmă că substratul energetic care este conținut de cuvinte și mesajul pe care acestea îl transmit sunt foarte importante. Este cunoscut faptul că totul pleacă de la felul în care gândim. Este indicat să eliminăm gândurile negative.
Cuvintele pe care le rostim formează practic lumea în care trăim. De aceea, este esențial ca aceasta să fie una formată din lucruri pozitive. Cuvintele pozitive aduc în viața noastră lucruri pozitive!
De aceea, profesorul reiterează că, în momentul în care doi oameni socializează, ei nu trebuie să discute despre al treilea, ci doar în armonie, nu bârfă.
„Dacă am avea niște contoare de fotoni, am constata că crește numărul acestora, deci și energia vitală. Dacă ei, în schimb, s-ar certa sau insulta, acest lucru înseamnă boală, suferință”, a afirmat profesorul Dumitru Constantin Dulcan în cadrul emisiunii „Doctor de nota 10″, moderată de dr. Adina Alberts.
Cum scăpăm de gândurile negative de peste zi
Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan recomandă să nu ne încărcăm cu negativismul pe care l-am strâns peste zi.
Stresul continuu creează o chimie negativă asupra sănătății noastre. S-au făcut studii pe șoareci care, pentru o perioadă de timp, au fost supuși continuu la impulsuri/stimuli. S-a observat că aceștia au îmbătrânit mult mai devreme decât ar fi făcut-o în mod normal.
Stresul cauzează exces de cortizol din glanda suprarenală, exces de adrenalină și noradrenalină, care duc la vasoconstricție atât la nivel cerebral, cât și la nivel cardiac.
Pentru a elimina gândurile negative, este bine ca, la sfârșit de zi, să găsim un colțișor, în casă, unde să ne retragem și să medităm la lucrurile pozitive care ne înconjoară.
„Gândurile negative schimbă biochimia organismului. Are loc un viraj spre aciditate, ceea ce înseamnă boală, îmbătrânire, degenerescență”, conchide profesorul Dumitru Constantin Dulcan,
Profesorul doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic militar specialist în neurologie și psihiatrie. De asemenea, este profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București și autor de literatură filozofică și metafizică. Este cunoscut, în special, pentru lucrarea „Inteligența materiei”, republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989. Cartea sa a fost distinsă în anul 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.
Alte publicații ale profesorului sunt: „Mintea de dincolo”, unde abordează experiențele morții clinice. Lucrări foarte importante ale distinsului prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan sunt și „Oglinda conștiinței” (2003) și „În căutarea sensului pierdut” (2008).