Iată un aparat de măsurat nivelul de nitriți din alimentele noastre. Atât nitriții care se găsesc în mod natural în sol, câte mai ales nitriții sintetice adăugați de agricultori pentru a spori recoltele, când sunt îngerați în cantități mari ei se transformă, în organism, în nitrați. Efectele nocive ale nitraților asupra sănătății noastre sunt deja dovedite.
Nitrozamina este, împreună cu toți derivații nitriților și nitraților, toxică producând un stres oxidativ recunoscut și poate fi un factor declanșator pentru boli acute cronice. Apare riscul de a dezvolta mutații genetice, cancere, boli cronice degenerative. Tiroida reacționează prima și apare hipotiroidia, adică scăderea secreției de hormoni tiroidieni.
Cereți laboratoarelor să vă testeze valorile a 4 enzime:
– Glutadion peroxidaza
-Superoxid dismutaza
-Malon-dialdehidă
-Nitro-tirozină
Valorile acestora arată cât de afectat este organismul în prezent și indică predispuse la boli degenerative.
Antidotul?!
Suplimentele alimentare care conțin antioxidanți blochează formarea de nitrozamine. Vitamina C și E sunt cele mai eficiente. Resveratrol, Echinaceea, Catină, Ceai verde, Chlorella etc